Ronde tafel 151: goed doel gevonden!

Camping Appelsap & zo: een pop-up camping voor gezinnen die om financiële redenen niet op vakantie kunnen.

Waarom camping Appelsap & zo? “Er even tussenuit”. Het klinkt zo vanzelfsprekend. Maar wat zo normaal is voor veel mensen, is niet normaal voor mensen die minder geld te besteden hebben. En dat terwijl vakantie zo leuk én belangrijk is. Daarom organiseren wij jaarlijks een pop-up camping voor mensen die minder geld te besteden hebben. Hoe fijn is het als ook deze kinderen na de zomervakantie op school kunnen vertellen: “Ik ben op vakantie geweest!”. Dat gunnen we iedereen!

De camping

In de zomervakantie organiseren we twee weken lang camping Appelsap & zo. Een pop-up camping tussen de fruitbomen. Hier kunnen acht gezinnen vijf dagen lang zorgeloos genieten. Dit jaar komt de helft van de gezinnen uit gemeente Raalte (via Stichting Leergeld), een aantal gezinnen uit Hellendoorn/Twente en een aantal gezinnen via Nationaalfonds Kinderhulp. Herinneringen maken met je gezin, vakantievriendjes maken en meedoen met leuke activiteiten. Naast de camping hebben we ook allerlei vrijkaartjes geregeld waar de campinggasten gebruik van kunnen maken. Van speelboerderij, pretpark, zwemplas met kabouterbos, kanoën en suppen of onbeperkt zwemmen bij één van de zwembaden in gemeente Raalte. En natuurlijk een barbecue avond met kampvuur om de vakantie gezamenlijk af te sluiten!

Een impressie

Maatschappelijke impact

Een vakantie biedt minima een positieve ervaring richting de toekomst. Het is een bekend en onderzocht gevolg dat mensen in armoede een hoge mate van stress ervaren. Niet alleen ouders, maar ook hun kinderen. het heeft sociale armoede tot gevolg, waardoor je niet goed mee kunt draaien in de samenleving. Movisie geeft aan dat het weghalen van stress één van de elementen is van een succesvolle aanpak bij armoede. Doordat mensen in een vakantie deze stress niet ervaren, krijgen ze een positieve ervaring, meer zelfvertrouwen en ontstaat er letterlijk ruimte om na te denken én aan de slag te gaan met hun toekomst. Voor ons genoeg redenen om de camping ook dit jaar weer te organiseren.

Camping Appelsap & zo

Wat we vragen

Het gesponsord krijgen van activiteiten en materialen gaat helemaal top! Van vrijkaartjes voor een pretpark, een speelboerderij, suppen, bowlen, tot boodschappen die we gesponsord krijgen. We hebben alleen één grote uitdaging: we zoeken vervoer naar de activiteiten. Daarom willen we twee personenbusjes huren voor 2x een midweek. De (vaste) chauffeurs kunnen we zelf via vrijwilligers regelen. Daarom zou het top zijn als jullie een bijdrage van €2750,- (huurprijs 2 bussen á 2 weken) willen doen zodat we dit alles ook dit jaar weer mogelijk kunnen maken.

Of we voldoen aan de criteria?

Jazeker! Het is een activiteit in Salland met een maatschappelijk en sociaal karakter. We hebben nog geen vergoeding ontvangen via de Ronde Tafel en met het bedrag dekken we niet de exploitatiekosten af. We voeren het project in 2024 uit én we zijn ook nog eens op tijd met aanvragen! 

En heb je nu nog twijfels? Lees dan ook eens hoe de gezinnen het vorig jaar hebben ervaren (lees hier). Voor ons was dit meer dan genoeg om de camping een vervolg te geven voor dit tweede jaar, want tja… wie zegt nu nee tegen blije kinderkoppies :)? 

Hopelijk zien we de Ronde Tafel 151 zsm terug in onderstaande lijst. Uiteraard zorgen we voor een mooi plekje :)

Groetjes
Anton, Erna, Esther, Arno & Els

Naast de Ronde Tafel als ondernemer je steentje bijdragen?

Onder het motto “nee hebben we, ja kunnen we krijgen”… Word je nu zo enthousiast dat je, naast de Ronde Tafel, meer voor ons wilt betekenen? Dat kan op verschillende manieren! In materialen, maar ook met een financiële bijdrage. Dit kun je doen door geld over te maken op:

Rekeningnummer: NL71 RBRB 8841 2410 71
Ten name van: Camping Appelsap enzo

Wil je zakelijk doneren, en bijvoorbeeld een betaalbevestiging of factuur ontvangen? Geen probleem! Stuur dan een mail naar info@campingappelsapenzo.nl. Ook is de ANBI-status onderweg.